Société Générale: "De koers van de euro kan in de komende maanden rond de huidige niveaus stabiliseren. Tegen de achtergrond van de begrotingscrisis is de kans klein dat de euro fors in waarde gaat stijgen."

Maar anderzijds is ook de dollar volgens het Société Générale-team allesbehalve veilig thuis: "De monetaire politiek van de FED - gerichte op quantative easing - en het oplopend Amerikaans begrotingstekort kunnen de dollarkoers onder druk gaan zetten. Grote bewegingen op de valutamarkten moeten we ons inziens niet verwachten. Hou er ook rekening mee dat China gebaat is met stabiele valutakoersen, wat geen onbelangrijke factor is. De euro zal in de komende maanden ons inziens rond 1,30 dollar blijven noteren, maar als gevolg van de renteverschillen in het voordeel van de euro over een periode van 12 maanden doorstijgen richting 1,35 dollar."

Société Générale: "De koers van de euro kan in de komende maanden rond de huidige niveaus stabiliseren. Tegen de achtergrond van de begrotingscrisis is de kans klein dat de euro fors in waarde gaat stijgen." Maar anderzijds is ook de dollar volgens het Société Générale-team allesbehalve veilig thuis: "De monetaire politiek van de FED - gerichte op quantative easing - en het oplopend Amerikaans begrotingstekort kunnen de dollarkoers onder druk gaan zetten. Grote bewegingen op de valutamarkten moeten we ons inziens niet verwachten. Hou er ook rekening mee dat China gebaat is met stabiele valutakoersen, wat geen onbelangrijke factor is. De euro zal in de komende maanden ons inziens rond 1,30 dollar blijven noteren, maar als gevolg van de renteverschillen in het voordeel van de euro over een periode van 12 maanden doorstijgen richting 1,35 dollar."