Societe Generale gaat zich in snel tempo stroomlijnen, dit tegen de achtergrond van het strategisch plan dat in juni 2010 werd voorgesteld. De bank wil zich daarmee aan de nieuwe realiteit aanpassen.

In die nieuwe realiteit zal het meer geld kosten voor een bank om zich te financieren. Bovendien zal het steeds moeilijker worden om die financiering rond te krijgen.

Societe Generale wil tegen 2013 4 miljard euro vrijmaken door activa te verkopen. Zo moet de Tier 1 ratio met 100 basispunten toenemen.

Societe Generale gaat zich in snel tempo stroomlijnen, dit tegen de achtergrond van het strategisch plan dat in juni 2010 werd voorgesteld. De bank wil zich daarmee aan de nieuwe realiteit aanpassen. In die nieuwe realiteit zal het meer geld kosten voor een bank om zich te financieren. Bovendien zal het steeds moeilijker worden om die financiering rond te krijgen. Societe Generale wil tegen 2013 4 miljard euro vrijmaken door activa te verkopen. Zo moet de Tier 1 ratio met 100 basispunten toenemen.