Société Générale heeft nu 100 % van Crédit du Nord in handen. Deze transactie zal de retail banking-positie van Société Générale in Frankrijk, een rendabele markt die haar veerkracht heeft bewezen, versterken en Société Générale de mogelijkheid geven zijn binnenlands netwerk efficiënter te maken, onder andere door werkingsmiddelen te delen, en tegelijkertijd een multimerkstrategie voort te zetten.

Zoals vroeger al werd aangegeven, wordt de operatie gefinancierd met een deel van de opbrengst uit de recente kapitaalverhoging van 4,8 miljard EUR.

Voor Dexia kadert deze desinvestering in het herstructureringsplan dat de Groep heeft uitgestippeld. De transactie zal bijdragen tot de rationalisering en de vereenvoudiging van de activaportefeuille van de Groep en zou een meerwaarde van ongeveer 155 miljoen EUR moeten genereren.

Dexia neemt ook de 20 %-participatie van Crédit du Nord in Dexia Crédit Local de France Banque over tegen een betaling van 13 miljoen EUR in cash.

Als gevolg van deze overname heeft Dexia 100% van Dexia Crédit Local de France Banque in handen. Dankzij deze transactie zal Dexia de commerciële benadering van zijn klanten in Frankrijk volledig kunnen harmoniseren.

Société Générale heeft nu 100 % van Crédit du Nord in handen. Deze transactie zal de retail banking-positie van Société Générale in Frankrijk, een rendabele markt die haar veerkracht heeft bewezen, versterken en Société Générale de mogelijkheid geven zijn binnenlands netwerk efficiënter te maken, onder andere door werkingsmiddelen te delen, en tegelijkertijd een multimerkstrategie voort te zetten. Zoals vroeger al werd aangegeven, wordt de operatie gefinancierd met een deel van de opbrengst uit de recente kapitaalverhoging van 4,8 miljard EUR. Voor Dexia kadert deze desinvestering in het herstructureringsplan dat de Groep heeft uitgestippeld. De transactie zal bijdragen tot de rationalisering en de vereenvoudiging van de activaportefeuille van de Groep en zou een meerwaarde van ongeveer 155 miljoen EUR moeten genereren. Dexia neemt ook de 20 %-participatie van Crédit du Nord in Dexia Crédit Local de France Banque over tegen een betaling van 13 miljoen EUR in cash. Als gevolg van deze overname heeft Dexia 100% van Dexia Crédit Local de France Banque in handen. Dankzij deze transactie zal Dexia de commerciële benadering van zijn klanten in Frankrijk volledig kunnen harmoniseren.