Injecties van liqiditeiten door de centrale banken, een zwakke dollar en aanhoudende risico's op de financiële markten gaan de prijzen voor edelmetalen minstens nog een jaar doen stijgen.

Frederic Lasserre, head of commodities research bij Societe Generale, wijst er op dat exchange-traded producten momenteel 2088 ton goud bezitten, wat overeenstemt met negen jaar aanbod door de Amerikaanse mijnen.

Societe Generale is niet de enige bank die zeer positief is voor het goud. Op 9 november publiceerde Goldman Sachs Group een rapport waarin te lezen stond goud de best presterende grondstof wordt in de komende 12 maanden.

Injecties van liqiditeiten door de centrale banken, een zwakke dollar en aanhoudende risico's op de financiële markten gaan de prijzen voor edelmetalen minstens nog een jaar doen stijgen. Frederic Lasserre, head of commodities research bij Societe Generale, wijst er op dat exchange-traded producten momenteel 2088 ton goud bezitten, wat overeenstemt met negen jaar aanbod door de Amerikaanse mijnen. Societe Generale is niet de enige bank die zeer positief is voor het goud. Op 9 november publiceerde Goldman Sachs Group een rapport waarin te lezen stond goud de best presterende grondstof wordt in de komende 12 maanden.