Giada Gani van Citigroup vreest dat met name het IMF zware inspanningen van Griekenland zal vragen, met onder andere het verlagen van pensioenen en ingrijpende besparingen op de werking van de overheid.

Daardoor dreigt er grote sociale onrust in het land te ontstaan. Het valt af te wachten of in dergelijk klimaat de noodzakelijke besparingen doorgevoerd kunnen worden.

Papandreou geeft toe dat de besparingsmaatregelen pijn gaan doen, maar hij wijst in dat verband naar de mogelijke gevolgen van een bankroet van Griekenland. De pijn zal in dat geval nog veel groter zijn.

Volgens een onderzoek uitgevoerd door Public Issue voor de Skai mediagroep is tweederde van de Grieken niet tevreden over de manier waarop de crisis tot dusver werd aangepakt.

Giada Gani van Citigroup vreest dat met name het IMF zware inspanningen van Griekenland zal vragen, met onder andere het verlagen van pensioenen en ingrijpende besparingen op de werking van de overheid. Daardoor dreigt er grote sociale onrust in het land te ontstaan. Het valt af te wachten of in dergelijk klimaat de noodzakelijke besparingen doorgevoerd kunnen worden. Papandreou geeft toe dat de besparingsmaatregelen pijn gaan doen, maar hij wijst in dat verband naar de mogelijke gevolgen van een bankroet van Griekenland. De pijn zal in dat geval nog veel groter zijn. Volgens een onderzoek uitgevoerd door Public Issue voor de Skai mediagroep is tweederde van de Grieken niet tevreden over de manier waarop de crisis tot dusver werd aangepakt.