Wat vandaag op de handen wordt gedragen, wordt morgen verguisd en is overmorgen waarschijnlijk al totaal vergeten. Maar er zijn nog andere bezwaren in te brengen tegen Facebook en de andere sociale media. Ze zouden ons namelijk alleen maar domme maken.

Eigenlijk is de redenering die hier achter steekt vrij eenvoudig. Wie voortdurend actief is op de sociale media, heeft geen tijd om andere meer intellectuele bezigheden te beoefenen. Op die manier wordt een intellectuele verschraling in de hand gewerkt en worden we als puntje bij paaltje komt inderdaad alleen maar dommer.

Wat vandaag op de handen wordt gedragen, wordt morgen verguisd en is overmorgen waarschijnlijk al totaal vergeten. Maar er zijn nog andere bezwaren in te brengen tegen Facebook en de andere sociale media. Ze zouden ons namelijk alleen maar domme maken. Eigenlijk is de redenering die hier achter steekt vrij eenvoudig. Wie voortdurend actief is op de sociale media, heeft geen tijd om andere meer intellectuele bezigheden te beoefenen. Op die manier wordt een intellectuele verschraling in de hand gewerkt en worden we als puntje bij paaltje komt inderdaad alleen maar dommer.