Schijn kan echter bedriegen, want onderhuids rommelt er van alles. Vroeg of laat kan de crisis in alle hevigheid weer losbarsten. Cyprus zou daar een eerste symptoom van kunnen zijn.

Sommige analisten wagen het zelfs om een timing te geven voor het opflakkeren van de crisis. Société Générale verwacht deze lente een nieuwe schokgolf door Europa, waarna de Europese schuldencrisis weer één van de belangrijke thema's van dit jaar kan worden.

De zere plek blijft uiteraard Italië, waar de uitslag van de verkiezingen het slechtst mogelijk scenario heeft opgeleverd.

De kans wordt steeds groter dat er opnieuw verkiezingen zullen moeten georganiseerd worden, waarbij de kans groot is dat die opnieuw een ongewenst resultaat zullen opleveren.

Vervolgens kunnen poppen weer aan het dansen gaan. Cyprus zou tegen die achtergrond niet meer dan een voorspel voor het Italiaanse drama worden.

Schijn kan echter bedriegen, want onderhuids rommelt er van alles. Vroeg of laat kan de crisis in alle hevigheid weer losbarsten. Cyprus zou daar een eerste symptoom van kunnen zijn. Sommige analisten wagen het zelfs om een timing te geven voor het opflakkeren van de crisis. Société Générale verwacht deze lente een nieuwe schokgolf door Europa, waarna de Europese schuldencrisis weer één van de belangrijke thema's van dit jaar kan worden. De zere plek blijft uiteraard Italië, waar de uitslag van de verkiezingen het slechtst mogelijk scenario heeft opgeleverd. De kans wordt steeds groter dat er opnieuw verkiezingen zullen moeten georganiseerd worden, waarbij de kans groot is dat die opnieuw een ongewenst resultaat zullen opleveren. Vervolgens kunnen poppen weer aan het dansen gaan. Cyprus zou tegen die achtergrond niet meer dan een voorspel voor het Italiaanse drama worden.