Woensdag rapporteerde 'beurszwaargewicht' Koninklijke Olie haar cijfers over het vierde kwartaal. De nettowinst van de Koninklijke kwam in de laatste drie maanden van 2012 uit op USD 5,58 miljard, 15% meer dan een jaar eerder. Analisten hadden op meer gerekend.

Het bedrijf kampte met vlakke olie- en gasprijzen, terwijl bij het onderdeel Upstream de winst met 14% daalde. Hoewel Royal Dutch Shell meer olie en gas uit de grond haalde, stegen ook de bedrijfskosten.

De divisie Downstream zag de resultaten echter sterk verbeteren door de aangetrokken raffinagemarkt. Ondanks lastige marktomstandigheden en vlakke grondstofprijzen in het vierde kwartaal overlegt het olie- en gasconcern solide resultaten en een sterke winstgroei.

Koninklijke Olie ligt naar de mening van ABN Amro uitstekend op koers met zijn groeistrategie. Het aandeel blijft de favoriet van de bank onder de Europese olie- en gasconcerns. Positief vinden de analisten van de bank ook het besluit om de aandeelhouders te belonen met een hoger dividend.

Speculaties rondom de redding van SNS Reaal zorgden voor sterke koersschommelingen van het aandeel. Aan de onzekerheid over het voortbestaan van de vierde financiële instelling van Nederland kwam vrijdagmorgen een eind na de bekendmaking van de nationalisatie van het bedrijf.

Voor de aandeelhouders en houders van achtergestelde obligaties betekent dit volgens ABN Amro echter geen goed nieuws; zij raken hun inleg kwijt.

Woensdag rapporteerde 'beurszwaargewicht' Koninklijke Olie haar cijfers over het vierde kwartaal. De nettowinst van de Koninklijke kwam in de laatste drie maanden van 2012 uit op USD 5,58 miljard, 15% meer dan een jaar eerder. Analisten hadden op meer gerekend. Het bedrijf kampte met vlakke olie- en gasprijzen, terwijl bij het onderdeel Upstream de winst met 14% daalde. Hoewel Royal Dutch Shell meer olie en gas uit de grond haalde, stegen ook de bedrijfskosten. De divisie Downstream zag de resultaten echter sterk verbeteren door de aangetrokken raffinagemarkt. Ondanks lastige marktomstandigheden en vlakke grondstofprijzen in het vierde kwartaal overlegt het olie- en gasconcern solide resultaten en een sterke winstgroei. Koninklijke Olie ligt naar de mening van ABN Amro uitstekend op koers met zijn groeistrategie. Het aandeel blijft de favoriet van de bank onder de Europese olie- en gasconcerns. Positief vinden de analisten van de bank ook het besluit om de aandeelhouders te belonen met een hoger dividend. Speculaties rondom de redding van SNS Reaal zorgden voor sterke koersschommelingen van het aandeel. Aan de onzekerheid over het voortbestaan van de vierde financiële instelling van Nederland kwam vrijdagmorgen een eind na de bekendmaking van de nationalisatie van het bedrijf. Voor de aandeelhouders en houders van achtergestelde obligaties betekent dit volgens ABN Amro echter geen goed nieuws; zij raken hun inleg kwijt.