Ken Peng, economist bij BNP Paribas in Beijing, hield zich toch enigszins op de vlakte met de geleverde economische prestaties. Hij verwacht dat de eerste zes maanden van dit jaar relatief goed zullen worden, maar dat er daarna een vertraging mag worden verwacht.

Aangepast naar seizoensinvloeden waren de groeicijfers over het vierde kwartaal bovendien minder overtuigend. Er was in dat geval nog sprake van een groei met 2%, waar volgens een consensusverwachting van Reuters op een groei met 2,30% was gerekend.

Ken Peng, economist bij BNP Paribas in Beijing, hield zich toch enigszins op de vlakte met de geleverde economische prestaties. Hij verwacht dat de eerste zes maanden van dit jaar relatief goed zullen worden, maar dat er daarna een vertraging mag worden verwacht. Aangepast naar seizoensinvloeden waren de groeicijfers over het vierde kwartaal bovendien minder overtuigend. Er was in dat geval nog sprake van een groei met 2%, waar volgens een consensusverwachting van Reuters op een groei met 2,30% was gerekend.