De gevolgen van die beslissing kunnen moeilijk overzien worden. Financieel journalist Matthew Lynn, bekend van onder andere de Financial Times en tevens auteur van het boek "Bust: Greece, the Euro and the Sovereign Debt Crisis", stelt dat we nu wel degelijk met een bank run rekening zullen moeten houden.

Andere Europese landen in moeilijkheden kijken nu bezorgd naar hun banken. Van een bank run is in Madrid of Milaan nog geen sprake, maar zo'n bank run hoeft niet op een spectaculaire manier te verlopen.

Een snelle of trage bank run, het maakt uiteindelijk weinig uit. Wanneer de spaarders het geld beetje bij beetje aan de banken ontrekken, kan het resultaat uiteindelijk hetzelfde zijn.

De gevolgen van die beslissing kunnen moeilijk overzien worden. Financieel journalist Matthew Lynn, bekend van onder andere de Financial Times en tevens auteur van het boek "Bust: Greece, the Euro and the Sovereign Debt Crisis", stelt dat we nu wel degelijk met een bank run rekening zullen moeten houden. Andere Europese landen in moeilijkheden kijken nu bezorgd naar hun banken. Van een bank run is in Madrid of Milaan nog geen sprake, maar zo'n bank run hoeft niet op een spectaculaire manier te verlopen. Een snelle of trage bank run, het maakt uiteindelijk weinig uit. Wanneer de spaarders het geld beetje bij beetje aan de banken ontrekken, kan het resultaat uiteindelijk hetzelfde zijn.