Volgens de rapporten zal het belegd bedrag in de zes grootste fondsen toenemen van 200 miljard dollar nu tot 600 miljard dollar op het einde van dit decennium. Daarna kan de groei nog verder versnellen, meer bepaald tot 7000 miljard dollar tegen het jaar 2050.

Twee factoren zijn verantwoordelijk voor de explosie van de groei bij de pensioenfondsen: migratie en demografie. De groei van de steden als combinatie van deze factoren heeft er toe geleid dat er een middenklasse is ontstaan die genoeg geld heeft om te kunnen sparen voor een pensioen. De opkomst van de pensioenfondsen zal er uiteindelijk toe leiden dat ook Afrika een volwassen financieel systeem zal krijgen.

Volgens de rapporten zal het belegd bedrag in de zes grootste fondsen toenemen van 200 miljard dollar nu tot 600 miljard dollar op het einde van dit decennium. Daarna kan de groei nog verder versnellen, meer bepaald tot 7000 miljard dollar tegen het jaar 2050. Twee factoren zijn verantwoordelijk voor de explosie van de groei bij de pensioenfondsen: migratie en demografie. De groei van de steden als combinatie van deze factoren heeft er toe geleid dat er een middenklasse is ontstaan die genoeg geld heeft om te kunnen sparen voor een pensioen. De opkomst van de pensioenfondsen zal er uiteindelijk toe leiden dat ook Afrika een volwassen financieel systeem zal krijgen.