Ook is het ongebruikelijk dat schuldenaars zo luid en duidelijk laten weten dat zij bereid zijn extra geld te verschaffen, nog voor de schuldenaar tot in detail heeft willen aangeven wat hij gaat doen om zijn solvabiliteit te herstellen.

Besmetting van het massaal verkopen van Ierse obligaties heeft de spreads in Portugal en Spanje al tot grote hoogte opgestuwd. Net als hun voorgangers Griekenland en Ierland zijn deze landen er allerminst toe uitgerust om met dergelijke hoge rentes te leven.

De dramatische gebeurtenissen in Ierland zijn slechts het voorwoord van een boek waarvan nog vele hoofdstukken moeten worden bedacht en vervolgens geschreven om een crisis af te wenden. Laten we hopen dat deze hoofdstukken niet ook over Portugal en Spanje hoeven te gaan, aldus nog Mohamed El-Erian.

Ook is het ongebruikelijk dat schuldenaars zo luid en duidelijk laten weten dat zij bereid zijn extra geld te verschaffen, nog voor de schuldenaar tot in detail heeft willen aangeven wat hij gaat doen om zijn solvabiliteit te herstellen. Besmetting van het massaal verkopen van Ierse obligaties heeft de spreads in Portugal en Spanje al tot grote hoogte opgestuwd. Net als hun voorgangers Griekenland en Ierland zijn deze landen er allerminst toe uitgerust om met dergelijke hoge rentes te leven. De dramatische gebeurtenissen in Ierland zijn slechts het voorwoord van een boek waarvan nog vele hoofdstukken moeten worden bedacht en vervolgens geschreven om een crisis af te wenden. Laten we hopen dat deze hoofdstukken niet ook over Portugal en Spanje hoeven te gaan, aldus nog Mohamed El-Erian.