De huidige situatie in Italië zou even erg zijn als die in 1992 toen het land werd gedwongen om het ERM te verlaten. De Italiaanse macro-economische situatie is niet verbeterd, wel integendeel. Ongeveer 160 grote Italiaanse bedrijven verkeren in crisismode.

Volgens Durden zal de Europese Centrale Bank moeten handelen, zo niet loopt de Italiaanse situatie uit de hand. Vervolgens kan Slovenië aan bod komen, gevolgd door Argentinië. Laatstgenoemd land, dat sterke banden met Italië heeft, dreigt regelrecht op een bankroet af te stevenen.

De huidige situatie in Italië zou even erg zijn als die in 1992 toen het land werd gedwongen om het ERM te verlaten. De Italiaanse macro-economische situatie is niet verbeterd, wel integendeel. Ongeveer 160 grote Italiaanse bedrijven verkeren in crisismode. Volgens Durden zal de Europese Centrale Bank moeten handelen, zo niet loopt de Italiaanse situatie uit de hand. Vervolgens kan Slovenië aan bod komen, gevolgd door Argentinië. Laatstgenoemd land, dat sterke banden met Italië heeft, dreigt regelrecht op een bankroet af te stevenen.