Daarom is het des te verbazingwekkend dat die small caps zo'n forse koersstijging hebben laten zien, want het herstel van de Amerikaanse economie verloopt maar met horten en stoten. Volgens sommige analisten zijn de small caps op de huidige koersniveaus dan ook overgewaardeerd.

De P/E ratio van de Russell 2000 bedroeg op 30 juni meer dan 19, dit volgens een berekening gemaakt door Russell Investments. Daarbij is zelfs geen rekening gehouden met bedrijven die vorig jaar verlieslatend waren, zodat de totale waardering zelfs nog iets hoger ligt.

Daarom is het des te verbazingwekkend dat die small caps zo'n forse koersstijging hebben laten zien, want het herstel van de Amerikaanse economie verloopt maar met horten en stoten. Volgens sommige analisten zijn de small caps op de huidige koersniveaus dan ook overgewaardeerd. De P/E ratio van de Russell 2000 bedroeg op 30 juni meer dan 19, dit volgens een berekening gemaakt door Russell Investments. Daarbij is zelfs geen rekening gehouden met bedrijven die vorig jaar verlieslatend waren, zodat de totale waardering zelfs nog iets hoger ligt.