Door de onzekerheid aan het politieke front daalden de grotere indexen wel. De S&P500 verloor 1,1%. Dat betekent overigens de eerste week-daling sinds augustus.

Nu de maand oktober is begonnen, zal het wel weer vol staan van "gedenkmomenten". De krach van 1929 en 1987 zullen wel weer herhaaldelijk worden aangehaald.

Ook zal er regelmatig gerefereerd worden aan de dramatische ontwikkelingen van de beurzen in 2008. In die maand verloor de S&P500 bijna 17% van haar waarde.

Door deze dalingen is oktober een gruwelmaand voor beleggers. Maar de kans op dramatische ontwikkelingen voor deze maand lijken niet groot.

Natuurlijk kan de politiek meer problemen veroorzaken dan gemiddeld maar uit het bedrijfsleven lijken alleen maar optimistische geluiden te komen. Althans om het wat duidelijk te stellen, er zijn tot op heden maar weinig winstwaarschuwingen gekomen.

Door de onzekerheid aan het politieke front daalden de grotere indexen wel. De S&P500 verloor 1,1%. Dat betekent overigens de eerste week-daling sinds augustus. Nu de maand oktober is begonnen, zal het wel weer vol staan van "gedenkmomenten". De krach van 1929 en 1987 zullen wel weer herhaaldelijk worden aangehaald. Ook zal er regelmatig gerefereerd worden aan de dramatische ontwikkelingen van de beurzen in 2008. In die maand verloor de S&P500 bijna 17% van haar waarde. Door deze dalingen is oktober een gruwelmaand voor beleggers. Maar de kans op dramatische ontwikkelingen voor deze maand lijken niet groot. Natuurlijk kan de politiek meer problemen veroorzaken dan gemiddeld maar uit het bedrijfsleven lijken alleen maar optimistische geluiden te komen. Althans om het wat duidelijk te stellen, er zijn tot op heden maar weinig winstwaarschuwingen gekomen.