Nochtans is de ondertoon op de financiële markten niet zo slecht, hogere koersen zitten nog steeds in de pijplijn.

Gisteren wisten de S&P500 en de Dow in de Verenigde Staten nog maar eens een record neer te zetten. Voor de S&P500 was dit al voor de zevende keer op acht sessies.

Ook Europa slaagde er in om nog wat groen aan de winst sinds het begin van het jaar toe te voegen. De Dax wist de kaap van de 10.000 te ronden.

Dit doet volgens Philippe Gijsels, hoofd strategie BNP Paribas Private Banking, met heimwee terug denken aan de tijd dat de Dow Jones voor het eerst de 10.000 aantikte, een ander leven en een andere tijd.

Maar het meest bemoedigend is wel de, iets meer onder de radar, actie van de "kleinere" waarden van de Russell 2000. Deze index heeft de laatste 4 sessies al 4,4% winst bij elkaar geharkt en staat niet alleen 7,50% boven zijn dieptepunt van februari maar nu ook 1% positief voor het jaar.

Nochtans is de ondertoon op de financiële markten niet zo slecht, hogere koersen zitten nog steeds in de pijplijn. Gisteren wisten de S&P500 en de Dow in de Verenigde Staten nog maar eens een record neer te zetten. Voor de S&P500 was dit al voor de zevende keer op acht sessies. Ook Europa slaagde er in om nog wat groen aan de winst sinds het begin van het jaar toe te voegen. De Dax wist de kaap van de 10.000 te ronden. Dit doet volgens Philippe Gijsels, hoofd strategie BNP Paribas Private Banking, met heimwee terug denken aan de tijd dat de Dow Jones voor het eerst de 10.000 aantikte, een ander leven en een andere tijd. Maar het meest bemoedigend is wel de, iets meer onder de radar, actie van de "kleinere" waarden van de Russell 2000. Deze index heeft de laatste 4 sessies al 4,4% winst bij elkaar geharkt en staat niet alleen 7,50% boven zijn dieptepunt van februari maar nu ook 1% positief voor het jaar.