Deze index, die 2000 small caps covert, is namelijk onder zijn 200 daags gemiddelde te beland. Ryan Detrick, senior technisch analist bij Schaeffer's Investment Research in Cincinnati, ziet daarin een verkoopsignaal.

De benchmark voor small-capitalization stocks gaf een gelijkaardig signaal in september 2008 en november 2007. Vervolgens daalde de Russell 2000 Index met respectievelijk 43% en 16%.

Detrick merkt op dat een terugval onder het 200 daags gemiddelde een sterk verkoopsignaal geeft. Met het verkoopsignaal kunnen we opnieuw in een berenmarkt belanden. Small caps hebben tot dusver goed standgehouden, maar lijken nu toch ook te gaan bezwijken.

Deze index, die 2000 small caps covert, is namelijk onder zijn 200 daags gemiddelde te beland. Ryan Detrick, senior technisch analist bij Schaeffer's Investment Research in Cincinnati, ziet daarin een verkoopsignaal. De benchmark voor small-capitalization stocks gaf een gelijkaardig signaal in september 2008 en november 2007. Vervolgens daalde de Russell 2000 Index met respectievelijk 43% en 16%. Detrick merkt op dat een terugval onder het 200 daags gemiddelde een sterk verkoopsignaal geeft. Met het verkoopsignaal kunnen we opnieuw in een berenmarkt belanden. Small caps hebben tot dusver goed standgehouden, maar lijken nu toch ook te gaan bezwijken.