Bank Degroof denkt hier aan het debat over de verlenging van de levensduur van de oudste kerncentrales, zoals in Duitsland, waar onmiddellijk een moratorium werd uitgesproken zonder overleg op Europees vlak.

Naast de kwestie van de verlenging van de levensduur van de centrales, kan volgens Bank Degroof de ramp de kalender van de sluiting van de centrales versnellen.

Verder kan hij de programma's om de capaciteit met reactoren van de nieuwe generatie uit te breiden, hypothekeren. Dat zou ten koste kunnen zijn van de economische productie.

Bank Degroof denkt hier aan het debat over de verlenging van de levensduur van de oudste kerncentrales, zoals in Duitsland, waar onmiddellijk een moratorium werd uitgesproken zonder overleg op Europees vlak. Naast de kwestie van de verlenging van de levensduur van de centrales, kan volgens Bank Degroof de ramp de kalender van de sluiting van de centrales versnellen. Verder kan hij de programma's om de capaciteit met reactoren van de nieuwe generatie uit te breiden, hypothekeren. Dat zou ten koste kunnen zijn van de economische productie.