Morgen is er een belangrijke uitspraak in het proces rond Silvio Berlusconi, wat mogelijk diens verwijdering uit het politieke leven kan veroorzaken. Uiteraard gaat er nog heel wat interesse uit naar de bedrijfsresultaten.

De meeste bedrijven slagen er omwille van kostenbesparingen, effeciëntiewinsten en een lage rente, toch een aardige winstgroei te puren uit een eerder vlakke omzet. Waarschijnlijk zal deze trend zich in de komende dagen gewoon blijven verder zetten.

Heel wat waarnemers stellen volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas dat het verhaal van de stijgende bedrijfswinsten niet oneindig lang kan blijven uren de dat uiteindelijk ook de winstgroei zal beginnen tegen te vallen. Maar dit wordt al heel wat kwartalen gesteld, voorlopig zonder gevolg.

Men kan andersom ook stellen dat wanneer bedrijven efficiënt zijn en een hoge marge hebben, wat meer omzetgroei omwille van een betere economie in de tweede jaarhelft zich zal vertalen in nog een sterkere winstgroei.

Morgen is er een belangrijke uitspraak in het proces rond Silvio Berlusconi, wat mogelijk diens verwijdering uit het politieke leven kan veroorzaken. Uiteraard gaat er nog heel wat interesse uit naar de bedrijfsresultaten. De meeste bedrijven slagen er omwille van kostenbesparingen, effeciëntiewinsten en een lage rente, toch een aardige winstgroei te puren uit een eerder vlakke omzet. Waarschijnlijk zal deze trend zich in de komende dagen gewoon blijven verder zetten. Heel wat waarnemers stellen volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas dat het verhaal van de stijgende bedrijfswinsten niet oneindig lang kan blijven uren de dat uiteindelijk ook de winstgroei zal beginnen tegen te vallen. Maar dit wordt al heel wat kwartalen gesteld, voorlopig zonder gevolg. Men kan andersom ook stellen dat wanneer bedrijven efficiënt zijn en een hoge marge hebben, wat meer omzetgroei omwille van een betere economie in de tweede jaarhelft zich zal vertalen in nog een sterkere winstgroei.