Sluipende inflatie dreigt niettemin een wereldwijd probleem te worden, want de bedrijven hebben een geniepige manier gevonden om de prijzen te doen stijgen zonder dat dit meteen blijkt uit de inflatiecijfers. Maar eigenlijk stijgen de prijzen niet, maar krijgt de consument minder voor hetzelfde geld.

Concreet worden de verpakkingen minder goed gevuld. Voor de bedrijven is dit een goede zaak, want hun winsten gaan naar omhoog. De overheid hoort men al evenmin klagen want de inflatiecijfers worden in toom gehouden. Kop van jut is evenwel de consument die eventueel moet betalen voor eenzelfde hoeveelheid van een bepaald product.

Sluipende inflatie dreigt niettemin een wereldwijd probleem te worden, want de bedrijven hebben een geniepige manier gevonden om de prijzen te doen stijgen zonder dat dit meteen blijkt uit de inflatiecijfers. Maar eigenlijk stijgen de prijzen niet, maar krijgt de consument minder voor hetzelfde geld. Concreet worden de verpakkingen minder goed gevuld. Voor de bedrijven is dit een goede zaak, want hun winsten gaan naar omhoog. De overheid hoort men al evenmin klagen want de inflatiecijfers worden in toom gehouden. Kop van jut is evenwel de consument die eventueel moet betalen voor eenzelfde hoeveelheid van een bepaald product.