Premier Alenka Bratusek zwoer de dure eed de aangekondigde besparingsmaatregelen volgens plan te zullen afwerken, haar regering is pas aangetreden en voelt de hete adem van de Europese Centrale Bank en de andere twee leden van de troika in de nek.

Bratusek heeft de bedoeling om de banken in problemen te herfinancieren en de staatsfinanciën te verbeteren. Daarmee wil de premier ten alle prijzen voorkomen dat Slovenië het zesde Europese land dat om hulp moet vragen. De affaire Cyprus heeft de Slovenen bovendien extra argwanend gemaakt.

Premier Alenka Bratusek zwoer de dure eed de aangekondigde besparingsmaatregelen volgens plan te zullen afwerken, haar regering is pas aangetreden en voelt de hete adem van de Europese Centrale Bank en de andere twee leden van de troika in de nek. Bratusek heeft de bedoeling om de banken in problemen te herfinancieren en de staatsfinanciën te verbeteren. Daarmee wil de premier ten alle prijzen voorkomen dat Slovenië het zesde Europese land dat om hulp moet vragen. De affaire Cyprus heeft de Slovenen bovendien extra argwanend gemaakt.