De problemen in de eurozone lijken achter de rug te zijn, maar in de verte rommelt het toch opnieuw. Slovenië, dat al vaker was getipt als een land in moeilijkheden, dreigt weer in de gevarenzone te raken. De kans bestaat dat daardoor de Europese schuldencrisis weer actueel zou worden.

Vandaag wordt bekendgemaakt hoeveel geld de Sloveense banken nodig zullen hebben om het hoofd boven water te houden. Zodra dat bedrag bekend is, weten we of Slovenië zonder hulp van buitenaf er in zal slagen om de bedreigde banksector het hoofd boven water te houden.

De problemen in de eurozone lijken achter de rug te zijn, maar in de verte rommelt het toch opnieuw. Slovenië, dat al vaker was getipt als een land in moeilijkheden, dreigt weer in de gevarenzone te raken. De kans bestaat dat daardoor de Europese schuldencrisis weer actueel zou worden. Vandaag wordt bekendgemaakt hoeveel geld de Sloveense banken nodig zullen hebben om het hoofd boven water te houden. Zodra dat bedrag bekend is, weten we of Slovenië zonder hulp van buitenaf er in zal slagen om de bedreigde banksector het hoofd boven water te houden.