Het land zal namelijk niet langer in staat zijn om zichzelf te financieren. Slovenië, dat deel uitmaakte van het vroegere Joegoslavië, vervoegde de eurozone in 2007. Het probleem van het land is hetzelfde als dat van andere Europese landen: de bankensector.

De Sloveense banken, die in handen van de staat zijn, zitten opgezadeld met een grote hoeveelheid aan probleemkredieten. Bovendien is de economie in te grote mate afhankelijk van de export. In april glipte Slovenië door het oog van de naald, maar volgens kenners zal dat ditmaal niet meer lukken.

Het land zal namelijk niet langer in staat zijn om zichzelf te financieren. Slovenië, dat deel uitmaakte van het vroegere Joegoslavië, vervoegde de eurozone in 2007. Het probleem van het land is hetzelfde als dat van andere Europese landen: de bankensector. De Sloveense banken, die in handen van de staat zijn, zitten opgezadeld met een grote hoeveelheid aan probleemkredieten. Bovendien is de economie in te grote mate afhankelijk van de export. In april glipte Slovenië door het oog van de naald, maar volgens kenners zal dat ditmaal niet meer lukken.