Er was grote belangstelling voor Slovaakse staatsobligaties, het land slaagde er in om 1,25 miljard euro op te halen voor een lening met een looptijd van vijf jaar (tot 2016).

De betaalde prijs was 80 basispunten meer dan de benchmark mid-swap rate, daar waar Italië 89 basispunten meer moest betalen. De Italianen verkochten op 14 februari staatsobligaties die lopen tot 2016.

Neil Shearing, senior analist bij Capital Economics in Londen, is van mening dat de spread erg klein is. Dat betekent dat de crisis voorlopig niet overwaait van de periferie naar centraal-Europa.

Er was grote belangstelling voor Slovaakse staatsobligaties, het land slaagde er in om 1,25 miljard euro op te halen voor een lening met een looptijd van vijf jaar (tot 2016). De betaalde prijs was 80 basispunten meer dan de benchmark mid-swap rate, daar waar Italië 89 basispunten meer moest betalen. De Italianen verkochten op 14 februari staatsobligaties die lopen tot 2016. Neil Shearing, senior analist bij Capital Economics in Londen, is van mening dat de spread erg klein is. Dat betekent dat de crisis voorlopig niet overwaait van de periferie naar centraal-Europa.