De woordvoerder van het Slovaaks parlement zei onlangs dat het land klaar moet zijn om de Europese Muntunie te verlaten wanneer de begrotingscrisis blijft escaleren.

Daarmee is de speculatie op het uiteenvallen van de eurozone opnieuw toegenomen. De vraag is wat de gevolgen gaan zijn wanneer een land de eurozone verlaat, ook al is het een klein land als Slovakije.

Volgens Nicolas Veron, econoom bij de Brusselse think tank Bruegel, zullen de gevolgen van zo'n exit groot zijn. Het is daarbij onbelangrijk hoe groot het land in kwestie eigenlijk wel is.

De woordvoerder van het Slovaaks parlement zei onlangs dat het land klaar moet zijn om de Europese Muntunie te verlaten wanneer de begrotingscrisis blijft escaleren. Daarmee is de speculatie op het uiteenvallen van de eurozone opnieuw toegenomen. De vraag is wat de gevolgen gaan zijn wanneer een land de eurozone verlaat, ook al is het een klein land als Slovakije. Volgens Nicolas Veron, econoom bij de Brusselse think tank Bruegel, zullen de gevolgen van zo'n exit groot zijn. Het is daarbij onbelangrijk hoe groot het land in kwestie eigenlijk wel is.