De redenering van het slimme geld luidt als volgt: goud was zwaar overkocht op het einde van het tweede kwartaal, zodat een opwaartse reactie niet kon uitblijven. Momenteel is de situatie echter grondig gewijzigd: het goud is overkocht en dus rijp voor een correctie.

Een verdere klim richting 1450 tot 1500 dollar zou de ideale kans bieden om de posities in het goud af te bouwen. Volgens de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) heeft het slimme geld al eieren voor haar geld gekozen door tijdig short-posities in te nemen.

De redenering van het slimme geld luidt als volgt: goud was zwaar overkocht op het einde van het tweede kwartaal, zodat een opwaartse reactie niet kon uitblijven. Momenteel is de situatie echter grondig gewijzigd: het goud is overkocht en dus rijp voor een correctie. Een verdere klim richting 1450 tot 1500 dollar zou de ideale kans bieden om de posities in het goud af te bouwen. Volgens de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) heeft het slimme geld al eieren voor haar geld gekozen door tijdig short-posities in te nemen.