Ook al zijn op korte termijn de marktomstandigheden in Nederland lastig voor de groothandel en het supermarktbedrijf, op lange termijn kan het bedrijf buigen over een solide groeiverwachting.

Het bedrijf heeft de teugels strak in handen bij de divisie Foodservice - 93% van de EBIT in 2011 - en is duidelijk marktleider. Food Retail profiteert van de lidmaatschap van de inkoopcombinatie Superunie, maar de prestaties van het onderdeel blijven ietwat ondermaats.

Op 24 januari presenteert Sligro zijn detailhandelsvisie voor 2013 tot 2015. Hoewel we niet denken dat de verkoop van Food Retail zal worden aangekondigd, kan de verkoop van losse supermarkten waarde creëren, evenals nieuwe samenwerkingsverbanden.

Sligro kan een aanzienlijk bedrag aan werkkapitaal vrijmaken in de periode 2012 tot 2014. Dat zal de kasstroom de komende jaren ondersteunen.

De koers van het aandeel reflecteert onvoldoende de sterke kasstroom van het bedrijf. Met een opwaarts potentieel tot ons koersdoel van bijna 20% verhogen de analisten van ABN Amro de opinie daarom naar kopen.

Ook al zijn op korte termijn de marktomstandigheden in Nederland lastig voor de groothandel en het supermarktbedrijf, op lange termijn kan het bedrijf buigen over een solide groeiverwachting. Het bedrijf heeft de teugels strak in handen bij de divisie Foodservice - 93% van de EBIT in 2011 - en is duidelijk marktleider. Food Retail profiteert van de lidmaatschap van de inkoopcombinatie Superunie, maar de prestaties van het onderdeel blijven ietwat ondermaats. Op 24 januari presenteert Sligro zijn detailhandelsvisie voor 2013 tot 2015. Hoewel we niet denken dat de verkoop van Food Retail zal worden aangekondigd, kan de verkoop van losse supermarkten waarde creëren, evenals nieuwe samenwerkingsverbanden. Sligro kan een aanzienlijk bedrag aan werkkapitaal vrijmaken in de periode 2012 tot 2014. Dat zal de kasstroom de komende jaren ondersteunen. De koers van het aandeel reflecteert onvoldoende de sterke kasstroom van het bedrijf. Met een opwaarts potentieel tot ons koersdoel van bijna 20% verhogen de analisten van ABN Amro de opinie daarom naar kopen.