Deze doorbraak wordt vandaag gepubliceerd in het vooraanstaande wetenschappelijke tijdschrift Science. De resultaten die vandaag in Science worden gepubliceerd, komen voort uit de samenwerking tussen Galapagos en de universitaire groep van Professor Bart De Strooper van het VIB en de KU Leuven (België). Het Amerikaanse Patent Office heeft aan Galapagos octrooi verleend op deze ontdekking.

Onno van de Stolpe, CEO van Galapagos, hierover: "Er is een enorm gebrek aan medicijn targets in dit ziektegebied, en het is dan ook prachtig dat Galapagos GPR3 heeft ontdekt. Professor De Strooper is één van de meest vooraanstaande experts op het gebied van de ziekte van Alzheimer. Door deze samenwerking hebben we de sleutelrol van GPR3 in deze ziekte kunnen vaststellen, en we zijn blij dat we deze resultaten nu met alle wetenschappers kunnen delen. Galapagos gaat nu op basis van dit target GPR3 een kandidaat medicijn ontwikkelen voor de behandeling van de ziekte van Alzheimer."

Deze doorbraak wordt vandaag gepubliceerd in het vooraanstaande wetenschappelijke tijdschrift Science. De resultaten die vandaag in Science worden gepubliceerd, komen voort uit de samenwerking tussen Galapagos en de universitaire groep van Professor Bart De Strooper van het VIB en de KU Leuven (België). Het Amerikaanse Patent Office heeft aan Galapagos octrooi verleend op deze ontdekking. Onno van de Stolpe, CEO van Galapagos, hierover: "Er is een enorm gebrek aan medicijn targets in dit ziektegebied, en het is dan ook prachtig dat Galapagos GPR3 heeft ontdekt. Professor De Strooper is één van de meest vooraanstaande experts op het gebied van de ziekte van Alzheimer. Door deze samenwerking hebben we de sleutelrol van GPR3 in deze ziekte kunnen vaststellen, en we zijn blij dat we deze resultaten nu met alle wetenschappers kunnen delen. Galapagos gaat nu op basis van dit target GPR3 een kandidaat medicijn ontwikkelen voor de behandeling van de ziekte van Alzheimer."