Dat is de sterkste daling sinds het eerste kwartaal van 2009. Aanleiding voor de prijsdaling van de commodities is de vrees dat een tragere economische groei in zowel de Verenigde Staten als China de vraag naar grondstoffen zal afnemen.

Volgens een rondvraag door Bloomberg bij 66 economen is de kans groot dat de Amerikaanse economie in de twee komende kwartalen gaat krimpen.

Sean Corrigan, fondsbeheerder bij Diapason Commodities Management SA, is van mening dat vooral industriële grondstoffen kwetsbaar zijn. Goud zou anderzijds de best presterende grondstof moeten blijven.

Dat is de sterkste daling sinds het eerste kwartaal van 2009. Aanleiding voor de prijsdaling van de commodities is de vrees dat een tragere economische groei in zowel de Verenigde Staten als China de vraag naar grondstoffen zal afnemen. Volgens een rondvraag door Bloomberg bij 66 economen is de kans groot dat de Amerikaanse economie in de twee komende kwartalen gaat krimpen. Sean Corrigan, fondsbeheerder bij Diapason Commodities Management SA, is van mening dat vooral industriële grondstoffen kwetsbaar zijn. Goud zou anderzijds de best presterende grondstof moeten blijven.