In ruil voor de steun mag América Móvil twee van de acht leden van de raad van commissarissen bij het bedrijf benoemen. Ook wordt de aandeelhouder meer betrokken bij strategische, operationele en financiële beslissingen.

KPN zal na goedkeuring van de aandeelhouders EUR 4 miljard aan nieuwe aandelen uitgeven.

Drie miljard euro wordt opgehaald via een aandelenemissie en twee miljard in de vorm van een hybride lening, waarvan de helft bestaat uit converteerbare obligaties.

América Móvil heeft toegezegd zich geen groter belang in KPN te zullen toe-eigenen. Die belofte houdt twee maanden na opzegging kracht, of verliest zijn geldigheid in geval van een bod op KPN of één van de dochterbedrijven.

Het lagere bedrag dat wordt opgehaald met de emissie en de belofte van de grootste aandeelhouder is positief nieuws voor het aandeel, hoewel het ook een volledige overname door América Móvil op korte termijn uitsluit.

Afgaande op de hybride schuld van Telekom Austria gaan de analisten van de bank ervan uit dat de kredietbeoordelaars 50% van de converteerbare obligaties toerekenen aan de hybride schuld van het telecombedrijf. ABN Amro gaat ervan uit dat KPN voor EUR 2 miljard aan hybride obligaties zal uitgeven, het aandeel krijgt een neutraal advies.

In ruil voor de steun mag América Móvil twee van de acht leden van de raad van commissarissen bij het bedrijf benoemen. Ook wordt de aandeelhouder meer betrokken bij strategische, operationele en financiële beslissingen. KPN zal na goedkeuring van de aandeelhouders EUR 4 miljard aan nieuwe aandelen uitgeven. Drie miljard euro wordt opgehaald via een aandelenemissie en twee miljard in de vorm van een hybride lening, waarvan de helft bestaat uit converteerbare obligaties. América Móvil heeft toegezegd zich geen groter belang in KPN te zullen toe-eigenen. Die belofte houdt twee maanden na opzegging kracht, of verliest zijn geldigheid in geval van een bod op KPN of één van de dochterbedrijven. Het lagere bedrag dat wordt opgehaald met de emissie en de belofte van de grootste aandeelhouder is positief nieuws voor het aandeel, hoewel het ook een volledige overname door América Móvil op korte termijn uitsluit. Afgaande op de hybride schuld van Telekom Austria gaan de analisten van de bank ervan uit dat de kredietbeoordelaars 50% van de converteerbare obligaties toerekenen aan de hybride schuld van het telecombedrijf. ABN Amro gaat ervan uit dat KPN voor EUR 2 miljard aan hybride obligaties zal uitgeven, het aandeel krijgt een neutraal advies.