Het bericht zou volgens sommige analisten echter minder schade aanrichten dan verwacht, om de eenvoudige reden dat veel slecht nieuws al in de koers van de euro verrekend zit.

Geoffrey Yu, FX strateeg bij UBS, is van mening dat de euro nu al als een risicomunt wordt beschouwd. Eén van de gevolgen daarvan is dat euro's niet om één of ander nieuwsbericht worden gekocht of verkocht. Valutabeleggers blijven gewoon op hun hoede en dat is alles.

ECB kan rente nog verder verlagen

Er zijn volgens Xu nog heel wat risicofactoren die op de koers van de euro kunnen wegen. Hij wijst daarbij op de eerste plaats naar de uitspraak die het Duits grondwettelijk hof moet doen over het Europees reddingsfonds. Die uitspraak wordt in september gedaan.

Maar daarnaast staat de rente in de eurozone nog steeds op 0,75%, waar de rente in de VS en Japan zo goed als nul is. Dat betekent dat de Europese Centrale Bank nog steeds ruimte heeft om de rente te verlagen, iets wat zou kunnen gebeuren wanneer Spanje effectief om hulp komt vragen.

Het bericht zou volgens sommige analisten echter minder schade aanrichten dan verwacht, om de eenvoudige reden dat veel slecht nieuws al in de koers van de euro verrekend zit. Geoffrey Yu, FX strateeg bij UBS, is van mening dat de euro nu al als een risicomunt wordt beschouwd. Eén van de gevolgen daarvan is dat euro's niet om één of ander nieuwsbericht worden gekocht of verkocht. Valutabeleggers blijven gewoon op hun hoede en dat is alles. ECB kan rente nog verder verlagen Er zijn volgens Xu nog heel wat risicofactoren die op de koers van de euro kunnen wegen. Hij wijst daarbij op de eerste plaats naar de uitspraak die het Duits grondwettelijk hof moet doen over het Europees reddingsfonds. Die uitspraak wordt in september gedaan. Maar daarnaast staat de rente in de eurozone nog steeds op 0,75%, waar de rente in de VS en Japan zo goed als nul is. Dat betekent dat de Europese Centrale Bank nog steeds ruimte heeft om de rente te verlagen, iets wat zou kunnen gebeuren wanneer Spanje effectief om hulp komt vragen.