Uit een rapport van BlackRock Inc. bleek dat investeerders in april 9,3 miljard dollar terugtrokken uit de markt voor grondstoffentrackers (ETP's).

Deze daling was met name toe te schrijven aan de uitstroom van investeringsgeld bij de goudtrackers, die gezamenlijk met 8,7 miljard dollar zijn afgenomen.

Door de tegenvallende maand april kwam de totale uitstroom bij de grondstoffentrackers tijdens de eerste vier maanden van 2013 uit op 17,8 miljard dollar tegenover een instroom van 6 miljard dollar in dezelfde periode een jaar eerder.

Uit een rapport van BlackRock Inc. bleek dat investeerders in april 9,3 miljard dollar terugtrokken uit de markt voor grondstoffentrackers (ETP's). Deze daling was met name toe te schrijven aan de uitstroom van investeringsgeld bij de goudtrackers, die gezamenlijk met 8,7 miljard dollar zijn afgenomen. Door de tegenvallende maand april kwam de totale uitstroom bij de grondstoffentrackers tijdens de eerste vier maanden van 2013 uit op 17,8 miljard dollar tegenover een instroom van 6 miljard dollar in dezelfde periode een jaar eerder.