De onderliggende reden voor de verbetering van het sentiment op de beurzen is de verwachting dat de Europese begrotingscrisis over het hoogtepunt heen is.

De afgelopen dagen werd daarover in ieder geval niets nieuws bekendgemaakt, van een verslechtering van de situatie is zeker geen sprake.

Vooral de grondstoffen- en de bankaandelen liggen goed op koers. De MSCI Asia Pacific Index liet vandaag een stijging met 1,30% optekenen. Vanaf de jaarpiek bereikt op 15 april is de index al met 12% gedaald.

Ayako Sera, strateeg bij Tokyo-based Sumitomo Trust & Banking Co, merkt op dat de markt het slechte nieuws wel heeft verrekend.

De waarderingen zijn laag en wanneer de Europese problemen zich niet uitbreiden, is er ruimte voor een verdere stijging van de koersen.

De onderliggende reden voor de verbetering van het sentiment op de beurzen is de verwachting dat de Europese begrotingscrisis over het hoogtepunt heen is. De afgelopen dagen werd daarover in ieder geval niets nieuws bekendgemaakt, van een verslechtering van de situatie is zeker geen sprake. Vooral de grondstoffen- en de bankaandelen liggen goed op koers. De MSCI Asia Pacific Index liet vandaag een stijging met 1,30% optekenen. Vanaf de jaarpiek bereikt op 15 april is de index al met 12% gedaald. Ayako Sera, strateeg bij Tokyo-based Sumitomo Trust & Banking Co, merkt op dat de markt het slechte nieuws wel heeft verrekend. De waarderingen zijn laag en wanneer de Europese problemen zich niet uitbreiden, is er ruimte voor een verdere stijging van de koersen.