De Amerikaanse werkloosheidscijfers voor de maand december waren zwakker dan verwacht. Er kwamen vorige maand maar 74.000 nieuwe jobs bij, waar de markt op een toename met 200.000 banen had gerekend. De werkloosheidsgraad daalde anderzijds tot 6,70%.

Volgens Vincent Juvyns van JP Morgan Asset Management speelde het slechte weer ongetwijfeld een rol. Daarom heeft het weinig zin om te veel belang te hechten aan de cijfers. De andere macro-economische cijfers blijven sterk, alles wijst er op dat de economie in de juiste richting beweegt.

De Amerikaanse werkloosheidscijfers voor de maand december waren zwakker dan verwacht. Er kwamen vorige maand maar 74.000 nieuwe jobs bij, waar de markt op een toename met 200.000 banen had gerekend. De werkloosheidsgraad daalde anderzijds tot 6,70%. Volgens Vincent Juvyns van JP Morgan Asset Management speelde het slechte weer ongetwijfeld een rol. Daarom heeft het weinig zin om te veel belang te hechten aan de cijfers. De andere macro-economische cijfers blijven sterk, alles wijst er op dat de economie in de juiste richting beweegt.