Bij Bank of America Merrill Lynch tilt economist Ting Lu niet te zwaar aan de daling van de PMI. De lezing van de index is namelijk sterk beïnvloed door de viering van Chinees Nieuwjaar, waardoor de Chinezen ongeveer een week lang niet op de werkvloer zijn verschenen.

Toch kan moeilijk worden ontkend dat de index tegenviel, want de consensusverwachting bij de analisten lag op een lezing van 52,20. Lu kijkt evenwel uit naar de maart-PMI die naar zijn mening veel sterker dan verwacht zal stijgen, hij gelooft namelijk niet dat de Chinese economie aan het verzwakken is.

Bij Bank of America Merrill Lynch tilt economist Ting Lu niet te zwaar aan de daling van de PMI. De lezing van de index is namelijk sterk beïnvloed door de viering van Chinees Nieuwjaar, waardoor de Chinezen ongeveer een week lang niet op de werkvloer zijn verschenen. Toch kan moeilijk worden ontkend dat de index tegenviel, want de consensusverwachting bij de analisten lag op een lezing van 52,20. Lu kijkt evenwel uit naar de maart-PMI die naar zijn mening veel sterker dan verwacht zal stijgen, hij gelooft namelijk niet dat de Chinese economie aan het verzwakken is.