Hoewel er al gerekend werd op een verlies, is deze groter dan verwacht. Het ingrijpen in de investment bank-activiteiten lijkt een beetje laat te komen.

Het concern zal vanwege de huidige lastige marktomstandigheden een grote herstructurering doorvoeren in zijn onderdeel Investment Banking.

Ongeveer 5300 werknemers (11% van het totaal) zal op zoek moeten gaan naar een andere werkgever. Credit Suisse gaat vooral ook snijden in activiteiten gericht op het maken van complexe producten.

Daarnaast zullen de handelsactiviteiten fors omlaag worden geschroefd of zelfs worden beëindigd. Toch blijft Credit Suisse Investment Banking zien als belangrijk onderdeel van zijn activiteiten, maar op kleinere schaal en met minder risico.

Positieve noot bij de resultaten is volgens ABN Amro de ontwikkeling van Private Banking. Dit onderdeel presteert op operationeel niveau goed en realiseert wederom een solide instroom.

De waarschuwing van Credit Suisse bevestigt de voorzichtige kijk van ABN Amro op investment banking. De winstvooruitzichten van Credit Suisse zullen troebel blijven, gegeven de aanhoudende lastige marktomstandigheden en de druk op investment banking-activiteiten in het algemeen.

Hoewel de omvang van het gerapporteerde verlies groter is dan verwacht, is het grootste deel van dit nieuws al in de koers verwerkt. ABN Amro geeft binnen de sector de voorkeur aan JPMorgan, gezien de breder gespreide activiteiten portefeuille.

Hoewel er al gerekend werd op een verlies, is deze groter dan verwacht. Het ingrijpen in de investment bank-activiteiten lijkt een beetje laat te komen. Het concern zal vanwege de huidige lastige marktomstandigheden een grote herstructurering doorvoeren in zijn onderdeel Investment Banking. Ongeveer 5300 werknemers (11% van het totaal) zal op zoek moeten gaan naar een andere werkgever. Credit Suisse gaat vooral ook snijden in activiteiten gericht op het maken van complexe producten. Daarnaast zullen de handelsactiviteiten fors omlaag worden geschroefd of zelfs worden beëindigd. Toch blijft Credit Suisse Investment Banking zien als belangrijk onderdeel van zijn activiteiten, maar op kleinere schaal en met minder risico. Positieve noot bij de resultaten is volgens ABN Amro de ontwikkeling van Private Banking. Dit onderdeel presteert op operationeel niveau goed en realiseert wederom een solide instroom. De waarschuwing van Credit Suisse bevestigt de voorzichtige kijk van ABN Amro op investment banking. De winstvooruitzichten van Credit Suisse zullen troebel blijven, gegeven de aanhoudende lastige marktomstandigheden en de druk op investment banking-activiteiten in het algemeen. Hoewel de omvang van het gerapporteerde verlies groter is dan verwacht, is het grootste deel van dit nieuws al in de koers verwerkt. ABN Amro geeft binnen de sector de voorkeur aan JPMorgan, gezien de breder gespreide activiteiten portefeuille.