Uit de resultatenpublicatie leren we volgens Geert Van Herck van Leleux dat volgens Philips wisselkoersschommelingen een

negatieve impact van 5% op de omzet hadden en 1,8% op de EBITA (bedrijfswinst). Voor een groep die 37% van haar

inkomsten uit de groeilanden haalt en 30% uit de VSA is een duurdere euro geen geschenk.

Toch is niet alles kommer en kwel. De koers lijkt de afgelopen dagen te herstellen en bodemvormingssignalen zijn aanwezig.

Verder mogen beleggers niet uit het oog verliezen dat Philips nog altijd doorgaat met de transformatie naar productsegmenten met hogere marges en toegevoegde waarde.

CEO Van Houten geeft te kennen dat de DVD en multimediadivisies de deur uitgaan omdat Philips in dit marktsegment niet op kan tegen Sony en Apple.

De verkoopopbrengsten van deze desinvesteringen zullen dienen om de "Healtcare" en "Lightning" divisies te versterken. Vermits voor de euro de kaap van 1,40 USD waarschijnlijk de laatste top zal zijn in de rally van 1,20 USD (vanaf de zomer

van 2012) kan een trendommekeer van de euro de koersen van Europese multinationals steun geven. Van Herck heeft een koopadvies.

Uit de resultatenpublicatie leren we volgens Geert Van Herck van Leleux dat volgens Philips wisselkoersschommelingen een negatieve impact van 5% op de omzet hadden en 1,8% op de EBITA (bedrijfswinst). Voor een groep die 37% van haar inkomsten uit de groeilanden haalt en 30% uit de VSA is een duurdere euro geen geschenk. Toch is niet alles kommer en kwel. De koers lijkt de afgelopen dagen te herstellen en bodemvormingssignalen zijn aanwezig. Verder mogen beleggers niet uit het oog verliezen dat Philips nog altijd doorgaat met de transformatie naar productsegmenten met hogere marges en toegevoegde waarde. CEO Van Houten geeft te kennen dat de DVD en multimediadivisies de deur uitgaan omdat Philips in dit marktsegment niet op kan tegen Sony en Apple. De verkoopopbrengsten van deze desinvesteringen zullen dienen om de "Healtcare" en "Lightning" divisies te versterken. Vermits voor de euro de kaap van 1,40 USD waarschijnlijk de laatste top zal zijn in de rally van 1,20 USD (vanaf de zomer van 2012) kan een trendommekeer van de euro de koersen van Europese multinationals steun geven. Van Herck heeft een koopadvies.