De Europese industriële productiecijfers vielen tegen en de economische krimp in Griekenland was groter dan verwacht. De industriële productie nam op maandbasis met 2,5% af, waarbij de gesteunde landen Ierland, Portugal en Griekenland de scherpste terugval doormaakten.

De Ierse overheid stelde de economische ramingen voor de komende drie jaar neerwaarts bij. Na een economische stijging van 0,9% dit jaar, dat boven het Europese gemiddelde ligt, zal het herstel in 2013 uitkomen op 1,5% tegen een eerder verwachte 2,2%.

Nog altijd hoge groeicijfers, waardoor de analisten van Theodoor Gilissen Bankiers Ierse staatsleningen nog aantrekkelijk vinden.

De ontwikkelingen in Frankrijk en Duitsland zijn met een economische groei van 0,2% in het derde kwartaal beter dan verwacht, maar ook hier is sprake van een afzwakking.

De Europese industriële productiecijfers vielen tegen en de economische krimp in Griekenland was groter dan verwacht. De industriële productie nam op maandbasis met 2,5% af, waarbij de gesteunde landen Ierland, Portugal en Griekenland de scherpste terugval doormaakten. De Ierse overheid stelde de economische ramingen voor de komende drie jaar neerwaarts bij. Na een economische stijging van 0,9% dit jaar, dat boven het Europese gemiddelde ligt, zal het herstel in 2013 uitkomen op 1,5% tegen een eerder verwachte 2,2%. Nog altijd hoge groeicijfers, waardoor de analisten van Theodoor Gilissen Bankiers Ierse staatsleningen nog aantrekkelijk vinden. De ontwikkelingen in Frankrijk en Duitsland zijn met een economische groei van 0,2% in het derde kwartaal beter dan verwacht, maar ook hier is sprake van een afzwakking.