In de senaat zouden de democraten van president Barack Obama niettemin de meerderheid behouden. In ieder geval is het Amerikaans politiek landschap na gisteren grondig dooreengeschud.

Een gevolg van de verkiezingsuitslag is in ieder geval dat de slagkracht van president Barack Obama zal beperkt worden, hij zal waarschijnlijk geen grote initiatieven meer kunnen ontplooien.

President Bill Clinton maakte in 1994 hetzelfde mee, ook hij kon nadien slechts initiatieven van beperktere omvang realiseren. De vraag blijft echter op welke aandachtspunten de republikeinen zich gaan focussen.

In de senaat zouden de democraten van president Barack Obama niettemin de meerderheid behouden. In ieder geval is het Amerikaans politiek landschap na gisteren grondig dooreengeschud. Een gevolg van de verkiezingsuitslag is in ieder geval dat de slagkracht van president Barack Obama zal beperkt worden, hij zal waarschijnlijk geen grote initiatieven meer kunnen ontplooien. President Bill Clinton maakte in 1994 hetzelfde mee, ook hij kon nadien slechts initiatieven van beperktere omvang realiseren. De vraag blijft echter op welke aandachtspunten de republikeinen zich gaan focussen.