Gisteren verlaagde de Europese Centrale Bank haar basisrente met een kwart procent tot 0,75%, gevolgd door eveneens een rentedaling in China.

De Bank of England kondigde anderzijds aan nog meer obligaties te zullen inkopen om zo de rente verder te doen dalen. De analisten twijfelen er steeds openlijker aan dat de ingrepen van de centrale banken succes gaan kennen. Lagere rentevoeten gaan een economische groeivertraging niet kunnen beletten, zo luidt de algemene conclusie.

Op de beurzen is van euforie dan ook geen sprake. Gisteren sloten de Europese beurzen lager en ook vandaag wijzen de futures op een lagere opening.

De centrale banken proberen duidelijk de bal in het kamp van de Europese leiders te spelen, die er tot dusver niet in zijn geslaagd om de rust op de financiële markten te doen terugkeren.

Smartphone geeft toegang tot Kinepolis-zalen

Kinepolis zet opnieuw trends, zo blijkt. Voortaan kan je in België, Frankrijk en Spanje je bioscooptickets online boeken en met je smartphone naar de filmzaal gaan. Een barcode op je scherm is alles wat je nodig hebt.

Kinepolis kiest resoluut voor digitaal. Vanaf gisteren kunnen smartphone-gebruikers alle Belgische, Franse en Spaanse Kinepolis-bioscopen binnenwandelen zonder gedrukte aankoopbevestiging.

Na online reservatie en aankoop van je filmtickets bij Kinepolis, krijg je voortaan in de bevestigingsmail ook een beeldbestand met een barcode toegestuurd.

Maak die code zichtbaar op het scherm van je smartphone, scan ze aan de controlepost en geniet van de film. Behalve het kleine papieren ticketje dat je nog om wettelijke redenen ter plaatse in de handen gedrukt krijgt, komt er dus geen blad papier meer te pas aan een avondje film.

Deze nieuwigheid is een volgende stap in de evolutie van online ticketing. Daarna gaat Kinepolis nog een stap verder: binnenkort zal je ook filmtickets kunnen kopen vanop een mobile device zoals je tablet of smartphone.

Gisteren verlaagde de Europese Centrale Bank haar basisrente met een kwart procent tot 0,75%, gevolgd door eveneens een rentedaling in China. De Bank of England kondigde anderzijds aan nog meer obligaties te zullen inkopen om zo de rente verder te doen dalen. De analisten twijfelen er steeds openlijker aan dat de ingrepen van de centrale banken succes gaan kennen. Lagere rentevoeten gaan een economische groeivertraging niet kunnen beletten, zo luidt de algemene conclusie. Op de beurzen is van euforie dan ook geen sprake. Gisteren sloten de Europese beurzen lager en ook vandaag wijzen de futures op een lagere opening. De centrale banken proberen duidelijk de bal in het kamp van de Europese leiders te spelen, die er tot dusver niet in zijn geslaagd om de rust op de financiële markten te doen terugkeren. Smartphone geeft toegang tot Kinepolis-zalen Kinepolis zet opnieuw trends, zo blijkt. Voortaan kan je in België, Frankrijk en Spanje je bioscooptickets online boeken en met je smartphone naar de filmzaal gaan. Een barcode op je scherm is alles wat je nodig hebt. Kinepolis kiest resoluut voor digitaal. Vanaf gisteren kunnen smartphone-gebruikers alle Belgische, Franse en Spaanse Kinepolis-bioscopen binnenwandelen zonder gedrukte aankoopbevestiging. Na online reservatie en aankoop van je filmtickets bij Kinepolis, krijg je voortaan in de bevestigingsmail ook een beeldbestand met een barcode toegestuurd. Maak die code zichtbaar op het scherm van je smartphone, scan ze aan de controlepost en geniet van de film. Behalve het kleine papieren ticketje dat je nog om wettelijke redenen ter plaatse in de handen gedrukt krijgt, komt er dus geen blad papier meer te pas aan een avondje film. Deze nieuwigheid is een volgende stap in de evolutie van online ticketing. Daarna gaat Kinepolis nog een stap verder: binnenkort zal je ook filmtickets kunnen kopen vanop een mobile device zoals je tablet of smartphone.