Bij Jefferies is managing director David Zervos dezelfde mening toegedaan, zowat alle belangrijke industrielanden proberen de eigen economie een concurrentieel voordeel te bezorgen door de eigen munt zo laag mogelijk in de markt te zetten. Op die manier krijgen we grote bewegingen op de valutamarkten.

Zervos spreekt van een zero-sum game dat uiteindelijk geen overwinnaar zal opleveren. Wanneer Europa, de Verenigde Staten en Japan alle krachten zullen inzetten om de koers van de eigen munt te doen dalen zal per saldo geen extra economische groei uit voortkomen.

Bij Jefferies is managing director David Zervos dezelfde mening toegedaan, zowat alle belangrijke industrielanden proberen de eigen economie een concurrentieel voordeel te bezorgen door de eigen munt zo laag mogelijk in de markt te zetten. Op die manier krijgen we grote bewegingen op de valutamarkten. Zervos spreekt van een zero-sum game dat uiteindelijk geen overwinnaar zal opleveren. Wanneer Europa, de Verenigde Staten en Japan alle krachten zullen inzetten om de koers van de eigen munt te doen dalen zal per saldo geen extra economische groei uit voortkomen.