De Venezolaanse regering heeft, al dan niet ingefluiserd door Chavez, de gekste maatregelen aangekondigd, waaronder een verplichte prijsverlaging voor smartphones. De bedoeling van de regering in Caracas is om deze toestelletjes voor alle inwoners van het land toegankelijk te maken.

Griekenland lijkt van plan te zijn om het voorbeeld van Venezuela te volgen, maar dit land zal het wel zonder de spirituele inspiratie van Chavez moeten stellen. De controle van de prijzen voor medicijnen gebeurde daar bijvoorbeeld in pure Venezolaanse stijl. De financiële markten reageerden negatief op het bericht, maar van wat er gebeurt op de Griekse beurs en obligatiemarkt ligt niemand nog echt wakker.

De Venezolaanse regering heeft, al dan niet ingefluiserd door Chavez, de gekste maatregelen aangekondigd, waaronder een verplichte prijsverlaging voor smartphones. De bedoeling van de regering in Caracas is om deze toestelletjes voor alle inwoners van het land toegankelijk te maken. Griekenland lijkt van plan te zijn om het voorbeeld van Venezuela te volgen, maar dit land zal het wel zonder de spirituele inspiratie van Chavez moeten stellen. De controle van de prijzen voor medicijnen gebeurde daar bijvoorbeeld in pure Venezolaanse stijl. De financiële markten reageerden negatief op het bericht, maar van wat er gebeurt op de Griekse beurs en obligatiemarkt ligt niemand nog echt wakker.