Laten we nu deze 3 elementen even actualiseren, zo stelt Delaunay:

Op het vlak van de waardering is er niets nieuws onder de zon. De waarderingsratios blijven zich op een historisch laag peil bevinden.

En de waarderingsmodellen (DCF, Relative Value) komen tot een intrinsieke waarde van meer dan 23 euro.

Op het vlak van de vooruitzichten voor Europa is de situatie veranderd.

Het eurogebied (78% van de omzet van GDF Suez) is sinds het derde kwartaal van 2013 uit de recessie en de PMI-indicatoren blijven op een verbetering van de industriële activiteit wijzen.

Deze elementen zijn een goed teken voor het bedrijf GDF Suez (er moet echter wel bijgezegd worden dat 50% van de omzet in Frankrijk en België gerealiseerd wordt en daar is de groei is nog steeds lager dan in het eurogebied). Delaunay heeft een advies opbouwen voor het aandeel.

Laten we nu deze 3 elementen even actualiseren, zo stelt Delaunay: Op het vlak van de waardering is er niets nieuws onder de zon. De waarderingsratios blijven zich op een historisch laag peil bevinden. En de waarderingsmodellen (DCF, Relative Value) komen tot een intrinsieke waarde van meer dan 23 euro. Op het vlak van de vooruitzichten voor Europa is de situatie veranderd. Het eurogebied (78% van de omzet van GDF Suez) is sinds het derde kwartaal van 2013 uit de recessie en de PMI-indicatoren blijven op een verbetering van de industriële activiteit wijzen. Deze elementen zijn een goed teken voor het bedrijf GDF Suez (er moet echter wel bijgezegd worden dat 50% van de omzet in Frankrijk en België gerealiseerd wordt en daar is de groei is nog steeds lager dan in het eurogebied). Delaunay heeft een advies opbouwen voor het aandeel.