De vergelijkbare omzet steeg met 4%, vooral dankzij sterke prestaties in Lighting en Healthcare. In de groeimarkten werd een stijging van de vergelijkbare omzet met 11% opgetekend.

Philips brengt de televisiedivisie onder in joint venture met TPV, die voor 70% eigendom van laatstgenoemde zal zijn. TPV zal wel de merknaam Philips mogen gebruiken. In deze divisie moeten de televisie-activiteiten opnieuw winstgevend gaan worden.

Sjoerd Ummels (ING): "Resultaten Philips vielen tegen, maar er was natuurlijk ook nog het bericht over de joint venture. Ik blijf koper van het aandeel."

De vergelijkbare omzet steeg met 4%, vooral dankzij sterke prestaties in Lighting en Healthcare. In de groeimarkten werd een stijging van de vergelijkbare omzet met 11% opgetekend. Philips brengt de televisiedivisie onder in joint venture met TPV, die voor 70% eigendom van laatstgenoemde zal zijn. TPV zal wel de merknaam Philips mogen gebruiken. In deze divisie moeten de televisie-activiteiten opnieuw winstgevend gaan worden. Sjoerd Ummels (ING): "Resultaten Philips vielen tegen, maar er was natuurlijk ook nog het bericht over de joint venture. Ik blijf koper van het aandeel."