Het in São Paulo gevestigde DEG is de nummer 2 in de Braziliaanse markt met een verwachte omzet van circa € 25 miljoen in 2010.

De EBITDA-marge van DEG bedraagt circa 16%. DEG wordt vanaf 1 november geconsolideerd en zal onmiddellijk bijdragen aan de winst per aandeel van Arseus.

Ger van Jeveren, CEO van Arseus: "De acquisitie van DEG is een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van Fagron. Tot begin 2010 was Fagron alleen actief in Europa. Met de overname medio mei van het al volledig geïntegreerde Amerikaanse Gallipot en de overname van het Braziliaanse DEG is Fagron binnen één jaar de wereldwijde marktleider geworden. Er wordt thans actief gekeken naar acquisities in Europa, de Verenigde Staten, Canada en Latijns-Amerika om dit wereldwijde marktleiderschap verder te versterken."

Vanwege het uitstekende trackrecord en de kwaliteit van de organisatie van zowel DEG als van Fagron, verwachten wij een snelle en soepele integratie waarbij nadrukkelijk gekeken zal worden naar de aanzienlijke synergie- en schaalvoordelen.

Een project om het bredere productaanbod van Fagron op de Braziliaanse markt te introduceren, zal direct worden opgestart.

Sjoerd Ummels (ING): "De overname die Arseus aankondigde, is strategisch zinvol. Ik handhaaf een koopadvies."

Het in São Paulo gevestigde DEG is de nummer 2 in de Braziliaanse markt met een verwachte omzet van circa € 25 miljoen in 2010. De EBITDA-marge van DEG bedraagt circa 16%. DEG wordt vanaf 1 november geconsolideerd en zal onmiddellijk bijdragen aan de winst per aandeel van Arseus. Ger van Jeveren, CEO van Arseus: "De acquisitie van DEG is een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van Fagron. Tot begin 2010 was Fagron alleen actief in Europa. Met de overname medio mei van het al volledig geïntegreerde Amerikaanse Gallipot en de overname van het Braziliaanse DEG is Fagron binnen één jaar de wereldwijde marktleider geworden. Er wordt thans actief gekeken naar acquisities in Europa, de Verenigde Staten, Canada en Latijns-Amerika om dit wereldwijde marktleiderschap verder te versterken."Vanwege het uitstekende trackrecord en de kwaliteit van de organisatie van zowel DEG als van Fagron, verwachten wij een snelle en soepele integratie waarbij nadrukkelijk gekeken zal worden naar de aanzienlijke synergie- en schaalvoordelen. Een project om het bredere productaanbod van Fagron op de Braziliaanse markt te introduceren, zal direct worden opgestart.Sjoerd Ummels (ING): "De overname die Arseus aankondigde, is strategisch zinvol. Ik handhaaf een koopadvies."