Junwei Sun, in Beijing hoofdeconoom bij HSBC, is van mening dat de financiële markten bij de interpretatie van de Chinese handelscijfers iets wezenlijks over het hoofd zien. De situatie van de wereldeconomie is veel slechter dan iedereen denkt, zoals blijkt uit de exportcijfers.

De Chinese export daalde in juni met 3,10% ten opzichte van een jaar eerder. Het was geleden van januari 2012 dat de export nog achteruitgeboerd was. Niet alleen Japan, Europa en de Verenigde Staten hebben het economisch moeilijk, maar ook verschillende groeilanden zien hun groei sneller dan verwacht terugvallen.

Junwei Sun, in Beijing hoofdeconoom bij HSBC, is van mening dat de financiële markten bij de interpretatie van de Chinese handelscijfers iets wezenlijks over het hoofd zien. De situatie van de wereldeconomie is veel slechter dan iedereen denkt, zoals blijkt uit de exportcijfers. De Chinese export daalde in juni met 3,10% ten opzichte van een jaar eerder. Het was geleden van januari 2012 dat de export nog achteruitgeboerd was. Niet alleen Japan, Europa en de Verenigde Staten hebben het economisch moeilijk, maar ook verschillende groeilanden zien hun groei sneller dan verwacht terugvallen.