Kyle Bass, de CEO van een hedge fund, waarschuwde gisteren voor het opstapelen van de schulden in de Verenigde Staten. Het is de grootste opstapeling van schulden in vredestijd die ooit is voorgekomen.

Daardoor is het volgens Bass extra moeilijk om beleggingsbeslissingen te treffen, gezien de grote onzekerheden waar de beleggers mee worden geconfronteerd.

Bass is overigens van mening dat de vastgoedmarkt pas een bodem kan bereiken wanneer de voorraden aan onverkochte huizen langs de markt is verdwenen. Zo ver zijn we bijlange na nog niet.

Centrale banken in focus

De monetaire autoriteiten zullen deze week volgens Royal Bank of Scotland opnieuw volop de aandacht naar zich toe trekken. In de Verenigde Staten stond gisteren een toespraak van Fed voorzitter Bernanke gepland. Vandaag worden de notulen van de meest recente monetaire vergadering vrijgegeven.

Deze kunnen analisten een inzicht verschaffen in de vraag in hoeverre er consensus heerst tussen de verschillende centrale bankiers over de monetaire maatregelen.

Vandaag is er een monetaire vergadering van zowel de Europese Centrale Bank (ECB) als de Bank of England. Morgen is het de beurt aan de Bank of Japan.

Kyle Bass, de CEO van een hedge fund, waarschuwde gisteren voor het opstapelen van de schulden in de Verenigde Staten. Het is de grootste opstapeling van schulden in vredestijd die ooit is voorgekomen. Daardoor is het volgens Bass extra moeilijk om beleggingsbeslissingen te treffen, gezien de grote onzekerheden waar de beleggers mee worden geconfronteerd. Bass is overigens van mening dat de vastgoedmarkt pas een bodem kan bereiken wanneer de voorraden aan onverkochte huizen langs de markt is verdwenen. Zo ver zijn we bijlange na nog niet. Centrale banken in focusDe monetaire autoriteiten zullen deze week volgens Royal Bank of Scotland opnieuw volop de aandacht naar zich toe trekken. In de Verenigde Staten stond gisteren een toespraak van Fed voorzitter Bernanke gepland. Vandaag worden de notulen van de meest recente monetaire vergadering vrijgegeven. Deze kunnen analisten een inzicht verschaffen in de vraag in hoeverre er consensus heerst tussen de verschillende centrale bankiers over de monetaire maatregelen. Vandaag is er een monetaire vergadering van zowel de Europese Centrale Bank (ECB) als de Bank of England. Morgen is het de beurt aan de Bank of Japan.