Spanje veilde vandaag kortlopende obligaties (looptijd van 84 dagen) aan 2,434%, ten opzichte van 2,362% bij de vorige veiling. Ook het rendement op obligaties met een looptijd van zes maanden lag gevoelig hoger, meer bepaald op 3,631% in plaats van 3,237%.

Het rendement op de Spaanse 10-jarige staatsobligatie steeg tot een nieuw recordniveau van 7,63%, zodat ook daar de situatie stilaan onhoudbaar wordt.

De Europese beurzen noteren inmiddels fors lager, met verliezen van ongeveer een half procent voor de beangrijkste indices. Ook de koers van de euro staat weer onder druk.

Photo Hall zoekt overnemer via wet op continuïteit van ondernemingen.

Photo Hall Multimedia SA, een dochteronderneming van Spector Photo Group NV, heeft zijn ondernemingsraad ingelicht dat het vandaag de procedure opstart bij de rechtbank van koophandel en gebruik wil maken van de wet op de continuïteit van ondernemingen (WCO).

De bedoeling is om via deze procedure een overnemer te vinden voor de activiteiten van de Retail Group in België en Luxemburg. Sinds geruime tijd ondervindt de Retail Group de gevolgen van de crisis gecombineerd met de achteruitgang van de markt van de consumentenelektronica, de druk op de prijzen en een verhoogde concurrentie.

Sedert begin 2011 werden verschillende maatregelen genomen om de situatie te verbeteren. Naast de sluiting van een aantal winkels in 2011 en 2012 werd het management veranderd.

Tevens werd het aantal personeelsleden verlaagd, werden de voorraden sterk afgebouwd en verhoogde de moedermaatschappij, Spector Photo Group NV, het eigen vermogen van Photo

Hall Multimedia SA.

Het resultaat van deze maatregelen bleek onvoldoende om een akkoord op korte termijn met de kredietverstrekkers te vinden. De Raad van Bestuur van Photo Hall Multimedia NV heeft daarop beslist om een overnemer te zoeken voor zijn activiteiten onder de bescherming van de Wet op de continuïteit van ondernemingen - Art. 59 tot art. 70 - "Gerechtelijke reorganisatie door overdracht onder gerechtelijk gezag".

Door deze procedure wil Photo Hall er alles aan doen om de continuïteit te verzekeren, te zorgen voor behoud van werkgelegenheid, service aan de klanten te garanderen en de relatie met zijn commerciële partners te vrijwaren.

Spanje veilde vandaag kortlopende obligaties (looptijd van 84 dagen) aan 2,434%, ten opzichte van 2,362% bij de vorige veiling. Ook het rendement op obligaties met een looptijd van zes maanden lag gevoelig hoger, meer bepaald op 3,631% in plaats van 3,237%. Het rendement op de Spaanse 10-jarige staatsobligatie steeg tot een nieuw recordniveau van 7,63%, zodat ook daar de situatie stilaan onhoudbaar wordt. De Europese beurzen noteren inmiddels fors lager, met verliezen van ongeveer een half procent voor de beangrijkste indices. Ook de koers van de euro staat weer onder druk. Photo Hall zoekt overnemer via wet op continuïteit van ondernemingen. Photo Hall Multimedia SA, een dochteronderneming van Spector Photo Group NV, heeft zijn ondernemingsraad ingelicht dat het vandaag de procedure opstart bij de rechtbank van koophandel en gebruik wil maken van de wet op de continuïteit van ondernemingen (WCO). De bedoeling is om via deze procedure een overnemer te vinden voor de activiteiten van de Retail Group in België en Luxemburg. Sinds geruime tijd ondervindt de Retail Group de gevolgen van de crisis gecombineerd met de achteruitgang van de markt van de consumentenelektronica, de druk op de prijzen en een verhoogde concurrentie. Sedert begin 2011 werden verschillende maatregelen genomen om de situatie te verbeteren. Naast de sluiting van een aantal winkels in 2011 en 2012 werd het management veranderd. Tevens werd het aantal personeelsleden verlaagd, werden de voorraden sterk afgebouwd en verhoogde de moedermaatschappij, Spector Photo Group NV, het eigen vermogen van Photo Hall Multimedia SA. Het resultaat van deze maatregelen bleek onvoldoende om een akkoord op korte termijn met de kredietverstrekkers te vinden. De Raad van Bestuur van Photo Hall Multimedia NV heeft daarop beslist om een overnemer te zoeken voor zijn activiteiten onder de bescherming van de Wet op de continuïteit van ondernemingen - Art. 59 tot art. 70 - "Gerechtelijke reorganisatie door overdracht onder gerechtelijk gezag". Door deze procedure wil Photo Hall er alles aan doen om de continuïteit te verzekeren, te zorgen voor behoud van werkgelegenheid, service aan de klanten te garanderen en de relatie met zijn commerciële partners te vrijwaren.