Op de beurs van Milaan zijn de koersen van de bankaandelen over de afgelopen twee maanden gemiddeld met 30%. Er duiken bovendien signalen op dat de kredietstroom naar de Italiaanse banken aan het sputteren is, wat betekent dat ze minder makkelijk aan financiering raken.

In tegenstelling tot de Spaanse hebben de Italiaanse banken hun afhankelijkheid van de Europese Centrale Bank niet afgebouwd. Integendeel zelfs, in de afgelopen weken zijn ze zelfs voor hun financiering in toenemende mate afhankelijk geworden van de ECB.

Op de beurs van Milaan zijn de koersen van de bankaandelen over de afgelopen twee maanden gemiddeld met 30%. Er duiken bovendien signalen op dat de kredietstroom naar de Italiaanse banken aan het sputteren is, wat betekent dat ze minder makkelijk aan financiering raken. In tegenstelling tot de Spaanse hebben de Italiaanse banken hun afhankelijkheid van de Europese Centrale Bank niet afgebouwd. Integendeel zelfs, in de afgelopen weken zijn ze zelfs voor hun financiering in toenemende mate afhankelijk geworden van de ECB.