De situatie van Portugal is echter totaal anders dan die van Ierland, zo bevestigde de Luxemburger Jean-Claude Juncker nogmaals. Juncker staat aan het hoofd van de groep Europese ministers van financiën.

In een interview met L'Echo legde Juncker uit dat het besparingsplan dat Portugal heeft voorgelegd in alle opzichte voldoende is. Bovendien is de situatie van de Portugese banksector veel gezonder dan die van de Ierse.

Juncker vindt het ook niet eerlijk dat nu wordt gesteld dat de stress tests voor de Europese banken van vorige zomer een volledige flop waren.

In Ierland waren de banken niet in staat meer om gevolgen van het uiteenspatten van de vastgoedzeepbel onder controle te houden, iets waar bij de stress tests geen rekening was gehouden.

De situatie van Portugal is echter totaal anders dan die van Ierland, zo bevestigde de Luxemburger Jean-Claude Juncker nogmaals. Juncker staat aan het hoofd van de groep Europese ministers van financiën. In een interview met L'Echo legde Juncker uit dat het besparingsplan dat Portugal heeft voorgelegd in alle opzichte voldoende is. Bovendien is de situatie van de Portugese banksector veel gezonder dan die van de Ierse. Juncker vindt het ook niet eerlijk dat nu wordt gesteld dat de stress tests voor de Europese banken van vorige zomer een volledige flop waren. In Ierland waren de banken niet in staat meer om gevolgen van het uiteenspatten van de vastgoedzeepbel onder controle te houden, iets waar bij de stress tests geen rekening was gehouden.